Cely den jsem nic neudelal v praci, protoze jsem cekal, ze se kazdou chvili musi objevit image androida pro freerunnera. Jeste ze to vyslo uz dneska a ne za tyden, protoze bych cely tyden asi nedelal nic jineho (-;

Napoprve jsem si neprecetl prilozeny kratky popis, ze system nenabehne pokud na karte neni ext3 a fat32 (ted nevim v jakem poradi). Po prislusne uprave flashky vsechno nastartovalo spravne.

Je to prvni verze, tak je docela pochopitelne, ze tam nefunguje spousta veci. Jestli to zacne koolu.com prodavat i s freerunnerem  do konce mesice, tak imho budou mit docela prusvih, protoze je toho tolik, ze to jenom tezko stihnou vsechno opravit.

Nefungovalo mi:
– prihlaseni do site. Nepodarilo se mi zadat pin.
– pri prihlasovani na wifi, se cely dialog nejak zbesile rozblika
– pri zadavani cehokoliv textoveho tam neni onscreen display
– neni tam spustene ssh

Udelal jsem kratke video. Pri te prilezitosti jsem si zalozil i ucet na trubce:

http://www.youtube.com/watch?v=ULqIOQSNf8s avi (20mb)(mozna chvilku potrva nez bude video na youtube dostupne)

enjoy. skoda, ze jsme to nemohli ukazat na linuxaltu

Loading

By Jozef Mlích

Software Developer at GreyCortex, NemoMobile contributor, Micro light aircraft pilot, OpenAlt Conference organizer

54 thoughts on “Android na freerunnerovi – test”
  1. No to video je fakt odstrašující :). Samozřejmě chápu, že to pro autora (na rozdíl ode mne) není fialový hnus na telefonu velikosti a designu cihly, ale báječný, skvělý a svobodný Android, který změní budoucnost světa, a kterému chybí již jen malý krůček k naprosté dokonalosti :)

  2. Ja bych to takto neodsuzoval, je to preci jen prvni pokus, ale ty tranzientni jevy pri prekreslovani jsou fakt strasne. Ty diagonalni efekty, co se tam objevuji, to je schvalne ? Jde to vypnout ? Nebo je to nejaky zahadny algoritmus, bez ktereho to nejde ?
    S pozdravem Pavel Troller

  3. ahoj, android mám na neu také a musím říct, že po 20 minutách jsem pochopil kde co je, ovládání, nastavení a tak. Tímto bych trochu chtěl říct, že autor tomu mohl alespoň těch dvacet minut věnovat, to video je dost hrozné. Navíc, tato verze je opravdu pouze proof of concept.

    Nicméně: rychlost odezvy je perfektní (na první release), android se mi líbí.

    Pro rýpaly: ano, máme linuxový telefon který telefonuje a máme na něm android, na který si vy počkáte minimálně do konce roku – ano, viděl jsem osobně G1 v T-Mobile stánku ve státech, ale copak není lepší jej mít už doma :))) Pokud se nám android nelíbí, máme qtopii, která právě vyšla a je také funkční, ostatní jména dostupných distribucí (mimo debianu) by vám asi nic neřekly :). Nenechejte se zmást články na rootu o openmoku neo, screenshoty a informace jsou neadekvátní a rychlokvašky.

    Ano, zatím je to pořát vývoj, ale to bylo, je a bude na linuxu vždycky :)

  4. a je to skutecne o tolik lepsi, nez puvodni fw na freerunerovi? (teda nevim, ale ja bych linuxovy mobil bez beziciho ssh – a bez moznosti si veci pekne v teple nastavit v prikazove radce – povazoval za dost velky smejd…)

  5. Taky jsem ho zkousel – zatim nepouzitelny, ale aktualni stav me prekvapil. Hlavne ze podobne UI jsem mel rozkleslene doma na stole na papiru, nevim jak se ke mne Google dostal :))) Odezva je na to, ze to bezi na “ukradene” Jave hodne dobra. Zatim je to trosku slabsi Qt Extended v libivejsim kabatku, tak se vracim zpatky (ale na Qtopii 4.3.3, ktera aspon funguje).

  6. Člověče, vás musí zaměstnavatel asi milovat.
    Celý den v práci nic nedělat kvůli čekání na image Androida…Hmmm.

  7. [2] ja myslim, ze naopak na prvni pokus to docela dobry vysledek. Bohuzel ty efekty pri prekreslovani jsem nejak nedokazal vypnout, mozna to je nekde hloubeji v menu
    [3] sry, ze to video neni dokonale, ale neo mas taky, tak muzes vyrobit vlastni video. Ja se na nej rad podivam. Priznavam se ovladani mi moc nejde a tech menu se moc neorientuju.
    [4] zrejme nebude problem tam ten terminal dostat. zatim jsem nedostal k tomu abych si s tim hral vic. Ale bezi tam nejaky debuging server, na ktery se da pripojit podobne jako na emulator.

  8. To: Lael Ophir

    Tak zase na šichtě?
    Prosímvás, dělejte ten marketing trochu chytřeji. Na kritiku jakési nehotové verze jakéhosi portu pro jakýsi víceméně laboratorní telefon vám nikdo nezabere. To se jen zesměšníte a paní ředitelka vás nepochválí.
    Jediný přístroj s Androidem, který se dá dnes kritizovat, protože je oficiálně na trhu, je T-Mobile G1, prodávaný v USA.
    Já jsem taky kdysi dávno zkoušel nějaké betaverze Windows a chyby jsem bral jako záležitost vývojové fáze. Trochu korektnosti a méně fanatismu tedy prosím.

  9. hele, kdyz pominu vsechny nesmyslnosti stran pouzivani toho nedodelku, jakou kilr ficuru/aplikaci mi implikuje nasazeni te android platofrmy (nebo jakekoli jine – qt trebas)? jaky jiny revolucni napad, ktery se doposavad nikde nevynoril (u ajfounu napr. vsadili na ovladani a vyslo) dostane vyvojar, ktery najednou bude mit tuto revoluci (otevreny telefon, android, bla, x, y, aldkjf) k dispozici?

  10. [9] To není marketing, ale vyjádření mého názoru. Neo Freerunner je nevzhledná cihla bez funkčního SW. Až bude opravdu funkční Android pro Freerunner (řekněme za 1/2 roku či déle), ta cihla bude z kategorie starožitností. No a to video mě rozesmálo proto, že jsem viděl kontrast mezi nadšením autora videa (jůů, skoro dokonalé), a pohledem kohokoliv soudného (proboha, upalte tu příšernost).

    Za sebe si neumím představit, že bych používal zařízení proto, že má “správný” systém. HTC Diamond s Windows Mobile používám proto, že oproti běžnému telefonu (který leží už více než rok v šuplíku) umí synchronizaci s Exchange, GPS navigaci, slovníky, Remote Desktop, poskytne připojení k inetu pro notebook, používám ho místo MP3 playeru atd. Kdyby jakýkoliv jiný výrobek lépe usnadňoval práci, bude mi celkem jedno, jaký má SW. Tomu se říká racionální přístup.

  11. [13] mno ja bych muj nazor charakterizoval spis tak, ze je to strasne krasne, ale spousta veci tam nefunguje. Problem bude mozna v tom, ze ty chces telefon, ale ja chci hracku. Na telefonovani mam C65. Rekni mi kolik programu si pro ten tvuj uzasny HTC Diamond uz napsal? Zkousel si aspon “hello world”?

  12. [Joe]
    Video dobrý. Osobně mě překvapuje že už jsou s tím tak daleko. Já myslím, že ty chyby jako připojení k wifi, a pod., brzo určitě odstraní. co to blikání dialogů? Mohla za to kamera, telefon, nebo to tak fakt dělá?

    S. Na LO se vykašlete. On chce zas (jako obvykle) jen vysírat.

  13. [14] Mě když teče z vodovodu špinavá voda s cucky, tak neříkám “to je krásné, jenom ta voda je špinavá”, protože fakt, že po otevření kohoutku teče voda, považuji za samozřejmý. Mít telefon a PDA jsem uvažoval také, ale proč, když může člověk mít malé a lehké PDA, které dobře poslouží i jako ten telefon? Navíc to PDA stejně musí mít připojení k inetu, aby to mělo smysl (Outlook v ruce, TomTom Traffic, další dopravní informace atd).

    Řekněme, že Hello World mám už za sebou. V nejbližší době budu asi muset pár řádek napsat, protože potřebuji celkem specifický SW, který jsem nesehnal (resp. neplnil všechny potřeby). Ono ve VS se pro Windows Mobile vyvíjí opravdu efektivně.

  14. [18] Fotky čeho? Považuji za velmi nepravděpodobné, že bych zveřejnil fotky čehokoliv.

  15. [19] Tak zdrojaky som sa ani neodvazil ziadat. To vy chlapci plateny microsoftom nevydate ani pod hrozbou smrti.

  16. [17] kazdemu vyhovuje neco jineho. Stejne tak nepresvedcis ortodoxni uzivatele vimu, ze visual studio je lepsi.

    K cemu mi je pda, ktere umi komunikovat s exchange, kdyz exchange nepouzivam?

    TomTom mapy taky nejsou zadarmo. TangoGPS pouziva openstreet maps a neni problem si nacachovat nejdulezitejsi mista v republice na kartu. Informace o dopravni situaci jsem zatim nezjistoval, ale mam pocit, ze jsem nekde zahledl nejake SOAP rozhrani.

    Tenhle zapisek do blogu nebyl o hotove veci, ale o tom, ze je nejaky vyvoj a Android se dostal do takove faze vyvoje, ze je v mych moznostech si ho nainstalovat a hackovat. Pokud moje nadseni z nove veci nesdilis, tak je to tvuj problem.

    [19] zrejme myslel screenshoty aplikace

  17. [20] Mě neplatí MS, a od svého kódu nedávám zdrojáky, screenshoty, popisy, a nejlépe ani nepotvrzuji existenci nějakého kódu – určitě nic z toho v diskusi na internetu :). Že bych zrovna já psal dokonalý soft, to si opravdu nemylím, protože chyby jsou dnes zřejmě v každém SW. Hlavně je to ale vdaném kontextu úplně jedno. Abych řekl “ta voda teče z kohoutku, ale je špinavá, a jsou v ní cucky”, na to nemusím nikomu ukazovat, jak dokonale já pokládám potrubí :)

    [21] Ortodoxní uživatele vimu nepřesvědčí nikdo. Může mi jich být líto, ale nakonec si říkám, že dobře jim tak.

    Já používám Exchange, protože je to industry standard, a lepší řešení nemám. Samozřejmě mít PDA integrované s jakýmkoliv jiným workgroup SW, který integruje email, kalendář, úkoly, umí content push, a dostatečně efektivně se replikuje, je podobně výhodné.

    TomTom mapa střední a východní Evropy je v ceně T-Mobile MDA IV (HTC Diamond s méně pouťovým krytem). Já ovšem potřebuji střední a západní Evropu. TangoGPS – LOL, LOL. Používal jste někdy GPS *navigaci* v autě? Nemluvím o zobrazení mapy a pozice na ní. Někdy si to zkuste – třeba si od někoho půjčte TomTom na PDA, nebo “HW” TomTom navigaci (některé edice jsou na Linuxu, jenom to na nich nijak nepoznáte, nemají ssh ani vi). Řeknete, že chcete navigovat na adresu Germany, Walldorf, Dietmar-Hopp-Allee 16, a jedete. Viz link níže, zajímavé je to až po minutě a kus. TomTom samozřejmě není zdarma. Užitečné kvaliní a věci typicky nebývají zdarma (na rozdíl od TangoGPS).
    http://www.youtube.com/watch?v=hqJolNUMq4k&feature=related

  18. [22] nam ostatnim je zas lito uzivatelu vistual studia.

    samozrejme existuje i navigacni soft, napriklad navit. V tech tebou popsanych navigacich se nejvic plati za mapove podklady, ktere jsou nekdy v horsim stavu nez mapy, ktere jsou zadarmo.

  19. TO Ophir: tohle zarizeni JE VYVOJARSKA PLATFORMA, ne zarizeni pro konzumenty!!! Zkus pouzit mozek a pochopit to.

  20. [16] Debian jede i s KDE 3 :)
    [20] A neni to skoda? Pokud je to software, ktery by se hodil lidem?

  21. [17] Jo Windows mobile 6.1 se da pouzit i k telefonovani, ale ruku na srdce je to prave ten vodovod z ktereho tece spinava voda s cucky.

  22. [22] To ze vsetci windows programatori nie su dokonaly ma sokuje. No a to ze ty tiez nie, tak to my zobralo dych. Vsetci zly programatori uz predsa davno odisli programovat pre Linux. :-)

  23. [25]
    Fakt?! Fakticky, Debian i s KDE 3? Ježiši Kriste, no to je PECKA!!! 8-) Nebyly by nějaké fotky, videičko, … Prosím, prosím, prosííím.

    To se muže jít celý Windws Mobile i se Simbianem zahrabat !

  24. [19]
    Není to zvláštní? Nejsem jediný kdo po vás požaduje, aby jste podložil svá tvrzení o sobě. A ještě navíc mnohem jednodušším a konkrétnějším způsobem než já. A vy nejste znovu schopen!

    Já bych řekl, že je velmi nepravděpodobné, že máte vůbec co fotit (ne alespoň, že máte něco čím by jste se mohl pochlubit). Jediné čím se můžete pochlubit je počet rozpoutaných flamewarů…

    A můj závěr: Nezklamal jste – Nic nemáte, neumíte, pouze blbě žvaníte. Prostě nic nového.

  25. [23] Když pustíte vývojáře k vi a Visual Studiu, vyberou si celkem jasně. 999 z 1000 vývojářů VS, a jeden vi.

    Navit je bastl v alpha verzi (0.0.4), bez map, s posledním updatem před 8 měsíci. TomTom má mapy Tele Atlas, doplněné o velikou spoustu POI. Neteoretizujte, neskládejte auto z dílů v garáži, a jděte si zkusit opravdovou GPS navigaci.

    [24] Viz [13]

    [25] A nehodily by se vám ještě postředky z mého konta, klíče od mého bytu a auta, a moje partnerka? Možná ano, ale zklamu vás: nic nebude.

    [26] To záleží na implementaci. Předchozí stroj, ETEN X500+, byl jako telefon nepoužitelný. HTC Touch a HTC Diamond dopadly více než dobře (vždy anglické verze).

    [29] Která tvrzení *o sobě* bych měl podkládat? Viz [22], první odstavec: Abych řekl “ta voda teče z kohoutku, ale je špinavá, a jsou v ní cucky”, na to nemusím nikomu ukazovat, jak dokonale já pokládám potrubí. Paralelu byste snad pochopit mohl.

    Vás názor na mou osobu je mi zcela volný. Mimo jiné proto, že jste opakovaně ukázal zásadní neznalosti, neschopnost chápat cokoliv složitějšího, a ještě se choval jako hovado. Jste ten poslední, kdo má nárok někoho kárat.

  26. [31] Ty cisla mas podlozene nejakymi pruzkumem verejneho mineni nebo to jenom tvuj nazor? tohle je uz docela offtopic, takze http://joejoe.blog.root.cz/2008/11/07/vim-vs-visual-studio/

    btw bastl?. Mne to pripadalo jako kazdy druhy mapovy/navigacni soft. Videl jsem i navigacni soft od microsoftu, navit se s nim muze smele porovnavat. Navic kdyz se ti neco nelibi, tak mas k dispozici svn a muzes si ergonomii programu prispusobit svym potrebam, coz ti TomTom rozhodne neumozni. 8 mesicu stare mapove podklady zni docela smesne v porovnani s tim, ze openstreetmaps se aktualizuji prubezne. Muzes sice namitnout, ze je zacnes pouzivat az budou pokryvat evropu aspon tak dobre jako tomtomove mapy, ale to je zacarovany kruh, protoze jejich kvalita zavisi jenom na tom jak je uzivatele udelaji.

  27. [17] tak presne na ten cekam taky!! jen hned po vybaleni supajdi widle pryc (prece jen kdyz jsem videl ty videa – taky hruza) a supajdi tam Androus, teda pokud se uz nebude primo prodavat s nim…

  28. [32] Nejsem Radek, nechápu co tím chtěl básník říct. v 30 jsem to mířil na LO v reakci na 19.

  29. [36] Ty jsi debil. Nějaký příspěvek byl zablokovaný, a admin blogu ho pustil. Tím se změnilo číslování příspěvků. Použij mozek, hovado.

  30. [37] samozřejmě patřilo [33] :)

    [34] To je můj názor. Jen masochista může používat editor s ovládáním vimu, bez IntelliSense, bez integrovaného debuggeru, bez integrovaného editoru dialogů, bez integrace s dokumentací. Produktivita práce takového člověka musí být daleko nižší.

    Navigační SW od MS pro PDA pokud vím neexistuje. Představa, že se bude zákazník hrabat ve zdrojáku – LOL. TomTom umožňuje interface do jisté míry nastavovat. TomTom má online aktualizace map.

    K Navitu: jeho nepoužitelnost musí být jasná každému, kdo používal opravdovou GPS navigaci. Je podle mě zbytečné rozebírat zjevná fakta, ale pojďme na to.

    Nebyla řeč o 8 měsíců starých mapových podkladech. Řeč byla o tom, že Navit je bastl v alpha verzi (0.0.4), s posledním updatem před 8 měsíci.

    Mapy jsou jiná otázka. Navit žádné neobsahuje, musíte si je koupit. Navit Wiki doporučuje pro Evropu mapy Marco Polo Grosser Reiseplaner, bohužel jejich letošní verzi Navit neumí, takže budete používat rok starou. A OpenStreetMaps? Víte, že OSM nerozlišují, jestli jde o místní komunikaci, okresku nebo dálnici, takže Navit pak naviguje skrz středy měst? Taková cesta do Frankfurtu skrz lesy, místní cestičky a občas historická centra měst, to bude jistě sranda, ale bohužel je to NAPROSTO nepoužitelné.
    http://wiki.navit-project.org/index.php/European_maps
    http://wiki.navit-project.org/index.php/OpenStreetMaps

    Vyhledávání ulic nefunguje, protože OSM neobsahují informaci, ve kterém městě ulice je – město Navit odhaduje, a občas se nestrefí. Když odhlédneme od map (ten slon není v místnosti, ne, ne a ne), jsou potřeba také POI, tedy points of interest. Jedu, chci nabrat benzín, tak řeknu “najdi benzínku po cestě”. Potřebuji najít hotel, kryté parkoviště, obchod, bankomat. Co na to Navit? No, můžete si sestavit vlastní body zájmu, a ty do Navitu nacpat.

    Takhle to *opravdu* nemá vypadat: http://wiki.navit-project.org/images/4/41/Navit_in_emulator_in_emulator.png
    Tohle je také na nic: http://wiki.navit-project.org/index.php/Image:Navit_sdl_close_view.png

    Samozřejmě budu používat alternativu k TomTomu jen tehdy, pokud bude mít mapy a další features srovnatelné s TomTomem (třeba u iGO tomu tak je). Bylo by nesmyslné dělat cokoliv jiného. Nemám ve zvyku používat nepoužitelné věci jen proto, abych ušetřil pár korun. Jak jsem psal, TomTom i s mapami je v ceně T-Mobile MDA IV (aka HTC Diamond), což je velmi kvalitní stroj. Navíc je na trhu řada alternativ: Dynavix, iGo, Ndrive a další. Mapu Evropy od TeleAtlasu i s *použitelnou* aplikací pro PDA pořídíte od Ndrive už od 2000 Kč, a v kvalitní verzi potom iGo 8 za 3700 Kč.

    Všimněte si, že Navit je na tom podobně, jako Neo Freerunner, nebo obecněji Linux. Podle vás je Navit v podstatě normální GPS navigace. Když se ovšem trochu soudný člověk koukne pod pokličku, může jen křičet “fuj!” a utíkat. Podobně to vypadá, když se na rootu píše o účetních programech pro Linux, a pak se ukáže, že nejsou určené účetní. Bohužel kdo se nepodívá blíže, může například uvěřit, že Navit je použitelný, že na Linuxu bude schopen jet firemní aplikace, dělat grafiku apod.

  31. schvalovani prispevku je trosku neprijemna vlastnost.
    doufam, ze jsem omylem neodmazal neco co nebylo 2x.

  32. [38] Omlouvam se, spatne jsem si to precetl s tou aktualizaci.

    Nevim o tom, ze OSM nerozlisuji jestli jde o okresku nebo o dalnici. Kdyz jsem do OSM pridaval svoje okoli, tak mi to fugnovalo docela dobre. Stejne tak je mozne do OSM vkladat hotely, hospody, benzinky, parkoviste a dalsi veci.

    Priznam se navit jsem moc netestoval. Navigace neni fetaure, ktera by me az tak zajimala. Vim o tom, ze existuje, ze implementuje nejake algoritmy pro hledani nejkratsi cesty, ze se da propojit se speech syntetizerem, ze lokalizovana do 24 jazyku. Nechci navit obhajovat, protoze ho zas tak moc neznam. Je celkem evidentni, ze navit je zatim jenom na zacatku vyvoje. Na druhou stranu je na nem videt i velky kus odvedene prace.

    Nevim proc ztracis svuj drahoceny cas tim, ze se zabyvas necim co podle tebe absolutne nepouzitelne.

  33. [41] No problem, ono to souvisí i s tím, jak jsem tu větu poskládal :)

    Pro mě je GPS navigace celkem zásadní věc, protože hodně cestuji. Navit mi byl jasný, jakmile jsem o něm přečetl prvních pár řádek – je “funkční” stejně, jako Android na Freerunneru. Myslím, že jsem se na něj už jednou díval, když ještě neuměl navigaci v Evropě.

    Základním úkolem navigace je, abych mohl sednout do auta, říci “Milano, Via Bisceglie 22”, a navigace mě tam dovedla. Navit není ve stádiu, kdy by to mohl dokázat.

    Od společnosti TomTom jsem poprvé viděl produkt Route Planner. To byla 2D příšernost s vektorovými mapami, která prakticky neuměla navigovat, ale bylo skvělé vědět, kde člověk je. Mapy ČR byly hrubé, ale byly. Hned jsem zkusil i Navigator, který měl mapy TeleAtlas. Ten vypadal v podstatě podobně, jako dnes – mapy se spoustou detailů, slušná navigace, jen ČR tehdy ještě nebyla. I tehdy byl TomTom Navigator samozřejmě hotový produkt, tedy v lepším stádiu, než dnes Navit. Ovšem tehdy by Navit měl šanci být levnou alternativou, s nějakým financováním by mohl být dokonce konkurencí TomTomu (kdyžby za něj ovšem lidé platili, protože jinak na rozvoj nejsou peníze). Jenže to bylo před 10 lety. Mimochodem TomTom Navigator umožňoval v pokročilém nastavení změnit tisíce vlastností, než to z produktu autoři odstranili. Zákazníci takovou věc nechtěli – chtěli produkt, který se používá stejně jednoduše, jako nejlevnější mobil.

    Plánovat nejkratší trasu není dobrý nápad. Představte si tu cestu do Milána nejkratší cestou. Pojedete přes lesy po okreskách, přes Alpy možná někde po klikatých silničkách, bude to dlouhé a náročné řízení. Vás ve skutečnosti zajímá nejrychlejší trasa. Ta bere v úvahu dosaženou rychlost na různých silnicích (okresky vs dálnice, omezení rychlosti), takže dojedete daleko dříve. Zkuste se na http://www.viamichelin.com (oblíbený online plánovač) podívat na nejkratší trasu Praha-Miláno. Zajedete jí za 11:53 (hod:min), ale obávám se, že to nebude opravdu nejkratší trasa. Nejrychlejší trasa vyjde na 8:47, ale hlavně jedete po dálnicích.

    Hlasové instrukce od speechd (rsynth/Festival) také nejsou dobrý nápad. Instrukcím musí být rozumět. A to nejen pokud jste na to trénovaný, ale také v hluku auta na dálnici. “Hra na mluvící roboty” v takovém případě není to, co chcete poslouchat. TomTom má také u některých modelů text-to-speech (v daleko vyšší kvalitě), ale ještě pořád to není ono, a nahrané instrukce jsou pořád nejlepší.

    TomTom 910 text-to-speech
    http://www.youtube.com/watch?v=fBLBycqf574

    Velký kus práce odvedené na Navitu byl nejspíš zcela zbytečný, pokud se nepodaří přiblížit se kvalitě běžných GPS navigací, které se v TESCO válejí na pultě, a jsou za pár korun. Jenže vývoj chce peníze, a peníze ve světě open source nejsou, protože uživatelé neplatí. A tak je to se vším.

  34. [31]
    Omlouvám se že reaguji tak pozdě.

    Jistě. Možná nemám potřebné znalosti, atd.., atd… Jenže rozdíl mezi mnou a Vámi je ten že je nechodím prezentovat jako své plus a vyvolávat flamevary a pak si za to nechat zaplatit. No a kdo je pak to “hovado”? Myslím že je to docela jasné – já to určitě nebudu.

  35. P.S. ještě k 31:
    Mimo to si svoje mínusy nechodím kompenzovat na portály, kde se prezentují lidé a systémy s jinými názory a filosofii. Plivat na jejich práci a na ně samotné. Ten kdo nemá co kritizovat jste jen a pouze vy a kritika mého chování s ohledem na to vaše je až směšná. Toť vše.

  36. Nechodím na root prezentovat své znalosti, až na řídké výjimky nevyvolávám flame wars, a rozhodně si za nic podobného nenechávám platit. Taková vaše tvrzení jsou jen mlácením slámy, bez vztahu k realitě.

    Když se s lidmi bavím o principech věcí, bavím se k věci, a ne vaší hrou “kdo dočůrá výše”. Jste to vy, kdo bere diskusi na řadu témat (business modely ve světě SW, implementace různých features v SW, koncepty) jako osobní útok, pokud s vámi někdo nesouhlasí. A již jsem vám také říkal, že právě proto jste politováníhodný.

  37. [47] LO

    :D +1
    Myslím, že to není potřeba komentovat. Vy se nezapřete. Já zapomněl, že jste tu k tomu aby jste nás bavil a dnes se vám to povedlo…

  38. [48] A zase vidíme ukázku, že kde chybí argument, je :D +1. To je to s vámi opravdu tak špatné?

  39. [49]
    :-|

    Dneska to bylo už trochu slabší a navíc opakované a tudíž trapné ( z toho důvodu neopakuji argumenty, které vám tu byly již mockrát řečeny – a nejen mnou :p ).

    Trochu se snažte člověče, jinak si bude váš chlebodárce z jisté nejmenované české pobočky myslet, že vyhazuje peníze za SVÉ (nebo spíše jejich – detail) nedodělky oknem. ;)

  40. [50] Ano, opakovat nesmyslné argumenty, které neumíte nijak podložit, to je také vaše specialita. Viz třeba opakované kecy o tom, jak mě platí česká pobočka Microsoftu, a podobné bláboly.

Comments are closed.