Skončil semestr, takže je víc času na normální práci. Mezitím se dá stihnout spoustu jiných užitečných věcí. Mimojiné jsem udělal skriptík na upload videí na youtube.

Skriptík je poměrně jednoduchý: projde adresář, udělá si seznam a nové soubory uploaduje. V případě úspěchu se zobrazí url nového videa. Takže ideální na šoupnutí do cronu.

K čemu je takový skriptík dobry? Studenty necháváme vyrábět demonstrační videa k různým projektům, diplomkám, bakalářkám a tak. Někdy jsou to docela zajímavé věci, takže by byla škoda, aby byli jenom na cd v knihovně. Pro představu co se u nás někdy dělá jsem vytáhl pár kousků..

VIN je volitelný předmět, ve kterém se je cílem naučit se používat některé ne úplně běžné výtvarné techniky. Každý student za semestr vyrobí kolem 10 obrázků. Z několika pár vybraných obrázků jsem vyrobil slide show.

Tady to vykreslování scény dělal jako diplomku Adam Vlček. Velká část toho běží na GPU.

Ondra je pro změnu můj bývalý student. Rozpoznávání gest dělal pomocí DTW. Ovládání jednotlivých programů řešil přes D-BUS. Jednou z nevýhod je že když člověk ovládá počítač tímhle způsobem, tak vypadá trošku jako šaman.

Poslední ochutnávka je rozšířená realita na androidu. Program je jednoduchá hra založená na AR Toolkitu nebo něčem podobném. Kamera se namíří na kostku polepenou QR kódy. V jejich místě se vykreslí scéna, což je v tomhle případě hrací pole, na kterém se má na display spojit několik bodů.

Jestli to někoho zaujalo, tak všechny videa jsou na kanálu Graph@FIT

Loading

By Jozef Mlích

Software Developer at GreyCortex, NemoMobile contributor, Micro light aircraft pilot, OpenAlt Conference organizer

4 thoughts on “uploadujeme na youtube”

Comments are closed.