Asi si říkáte, že jsem asi trošku mimo, protože už tu máme skoro březen, tady v Brně není po sněhu ani památky a já tady melu cosi o vánocích. Ano je to tak, já mám dneska vánoce. Pokusím se tuhle podivnost nějak vysvětlit..

Kromě toho, že jsem dárky vyráběl, tak jsem je i nakupoval. Letos jsem chtěl použít IT přístup a nakupovat přes internet. Dva týdny před vánocemi jsem to naklikl na webech eshopů s tím, že pokud to nebude přesně na vánoce, ale začátkem ledna, tak se nic zas tak moc nestane.

Moje postřehy z nakupování přes internet jsou poměrně negativní. Zatím jsem nakupoval pomocí 3 eshopů:

patro.cz
Tenhle eshop má celkem běžný web, který poskytuje vymoženosti jako sledování zásilky atd. Co mně překvapilo je fakt, že vůbec nereagují na emaily. Objednávku rozdělili na několik balíků a žádný z nich nebyl doručený, protože na poště se nevytiskla celá adresa a na upozornění mailem nikdo nereagoval. K tomu mi před 14 dny napsali, že jsem klikl na storno objednávky, i když o ničem takovém nevím. Když jsem se dožadoval vysvětlení, tak jsem se opět nedočkal žádné odpovědi.

nejceny.cz
Když v tomhle eshopu zjistili, že nejsou schopni zboží dodat do vánoc, tak mě kontaktovali emailem a nabídli mi jiné řešení, což je docela fajn.
Při vytváření uživatelského účtu je potřeba dát si pozor na chekbox “zasílat informace o novinkách”, který je defaultně zaškrtnutý. Po prvním reklamním emailu jsem samozřejmě klikl, že už žádný spam nechci. Bohužel tahle funkce jim nějak nefunguje, takže příště budu nakupovat jinde.

petra.cz
V tomhle eshopu jsem nakupoval až teď po vánocích. Na emaily reagují během jednoho dne. Protože sídlí v Brně, tak jsem se u nich zastavil a zboží vyzvedl přímo.

Co jsem to vlastně koupil?

Samozřejmě hračky (-;

Mladší bratr dostal Joystick Logitech Force 3D Pro (USB). Je to joystick, který ma hafo programovatelných tlačítek (bohužel dodávaný program pro nastavování tlačítek není uplně ideální) a force feedback.

Zatím jsem neměl moc času si s ním hrát, zkoušel jsem zatím pár her, momentálně u mně vede trackmania nations.

Joystick Logitech Force 3D Pro (USB)

Pro sebe jsem si koupil trošku zajímavější věc: dálkové ovládání ke konzoli Nintendo WII – wiimote. Zdá se Vám, že je to obyčejné dálkové ovladání?

Ovladač ke konzoli Nintendo WII

Zdání může klamat, s touhle hračkou se dají totiž provádět zajímave věci. Od hraní tenisu přes souboje s mečem až po přestřelky s kalašnikovem. Za zmínku taky stojí projekty Johhny Chung Leea a článek o ovládání Compizu pomocí wii.

Návodů jak rozchodit wii pod linuxem i pod windows je dost na http://www.wiili.org/, takže doufam, že se mi to ještě dneska podaří..

Loading

By Jozef Mlích

Software Developer at GreyCortex, NemoMobile contributor, Micro light aircraft pilot, OpenAlt Conference organizer

2 thoughts on “veselé vánoce!”
  1. Taky jsem si minuly tyden koupil Wiimote. Rozjel jsem to behem hodinky. Aby jsi mohl pouzivat Wiimote misto mysi, staci si do jadra zavest modul uinput a pote spustit program wminput. Pote je uzivatel vyzvan ke zmacknuti tlacitek 1 a 2 a to je vse, myska je pak ovladana pomoci naklonu wiimote. Pokud mas IR diodu, nebo neco co emituje IR (napr. svicka) muzes wminput spustit s parametrem "wminput -c ir_ptr"

    Preji prijemne hrani ;-)

Comments are closed.